Какво по-ободряващо сутрин от чаша горещо кафе преди предстоящия дълъг

...
 Какво по-ободряващо сутрин от чаша горещо кафе преди предстоящия дълъг
Коментари Харесай

На кафе или на по бира: Колко ще ни струва удоволствието това лято?

 

Какво по-ободряващо заран от чаша горещо кафе преди идния дълъг работен ден? Бира с радостна компания пък е изключително прелестен свършек на деня и метод да разпуснем.

Енергийните питиета имат доста синтетични съставки и висока централизация на чиста захар, уточни доктор Стоян Стефанов

Колко обаче ще би трябвало да заплатим за тези удоволствия в София по отношение на други европейски столици?

В България през 2024 година равнището на инфлацията върху цената на кафето е 6,6% по данни на Евростат. Тя попада измежду трите страни с най-високо повишаване на цената на напитката дружно с Румъния и Хърватия за тази година.

 Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето 3 мин. АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите  Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето 3 мин. АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите

Въпреки това в центъра на София чаша общоприетоо, чисто кафе е към 4-5 лв..

Цената на чистото кафе в столицата не се разграничава от цената му в редица европейски страни като Германия, Австрия, Румъния, Люксембург, Франция и Гърция. Проучване на bTV сподели, че там то коства от 2 до 2,80 евро.

Според столичани цената на кафето у нас се приближава до европейските стандарти, което не е толкоз добре, в случай че имаме поради общата цена на живот в София.

Според производители ниските температури през април и май ще доведат до слаба годишна продукция

Чаша кафе в сърцето на живописна Италия също коства на посетителите едвам 2 евро. В италианския град Неапол се заражда и традицията за " висящо кафе " - в самодейност може да си купите напитка за себе си, само че и в задатък да заплатите за някой идващ клиент и на процедура да почерпите чужд. Идеята към този момент се е популяризирала и в България, Съединени американски щати, Канада, Испания, Аржентина, Украйна.

Заедно с кафето, съпоставяме цените и на една от най-любимите питиета в летния сезон – бирата. 300 мл. от разхлаждаща напитка в българската столица коства единствено 5,50 лв.. В столиците на Люксембург, Литва, Германия, Италия, Гърция, Австрия цената на бирата излиза най-малко 5 евро.

Наблюденията на британски клиент на София демонстрират забележителна разлика и в Англия.

Това предвидиха учени от Чешката академия на науките

„ Там е към 5-8 паунда, което в действителност е много скъпо. Когато пристигам тук, постоянно е в действителност евтина, към един, може би два паунда за бира “, изясни той.

В Португалия цената е двойна по отношение на България.

 „ Там цената е като тук, единствено че в евро. Цените тук несъмнено са по-ниски “, споделят столичани.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР